Een matras van matras 130 x 190: voor wie is die maat bedoeld?

matras 130 x 190

Er zijn letterlijk tientallen soorten matrassen om uit te kiezen. Ze verschillen sterk in samenstelling maar ook in afmetingen. Een matras van 130 x 190 is geen gangbare maat, en toch wordt het steeds vaker gekocht. Hoe komt dat eigenlijk?

De voordelen van deze maat

Een matras van 130 x 190 centimeter heeft meer voordelen dan je wellicht in eerste instantie denkt:

  • het is compact
  • het is toch geschikt voor twee personen
  • het is lang genoeg voor de gemiddelde persoon

Het is dus een matras soort die met name populair is bij mensen die helemaal niet zoveel ruimte nodig hebben. Want als je niet zoveel ruimte nodig hebt, dan hoef je ook geen gigantisch bed te hebben.

matras 130 x 190

De afmetingen van bedden

De meeste tweepersoons bedden die bedoeld zijn voor volwassen stellen, zijn 200 centimeter lang. Met name in Nederland is dat het geval. Het gekke daarvan is dat wanneer je allebei veel korter bent dan dat, je toch met zo’n groot matras zit. Een matras van 130 x 190 is dan een perfecte oplossing aangezien je een klein stukje ruimte inlevert maar daarvoor zoveel meer ruimte terug krijgt in je kamer. Wie klein woont, heeft dan ook veel baat bij deze afwijkende maten. 

Andere maten om uit te kiezen

Een bed van 130 centimeter breed wordt volgens sommigen al een twijfelaar genoemd, maar als je denkt dat het kan dan kun je nog een slag kleiner gaan. Bedden van 120 of zelfs 110 breed zijn voor sommige stellen ook al meer dan genoeg.