Hoe kan je als horecazaak bezuinigen?
Alle horecazaken kunnen er in de afgelopen anderhalf jaar wel over meepraten: de gevolgen in nadelige zin van de crisis die corona heet. Door allerlei maatregelen van de overheid heeft de horeca klap naar klap gehad. Dit heeft natuurlijk zijn uitwerking op de dagelijkse bedrijfsvoering en niet in de laatste plaats op de winst die wordt gedraaid. Door allerlei maatregelen die door de overheid zijn getroffen, zoals een lock down en beperkte openingsuren, hebben veel horeca eigenaren en ondernemers de gevolgen ondervonden van deze maatregelen. De inkomsten nemen zienderogen af. Ook de toeloop is sterk verminderd, door allerlei oorzaken. Dit komt natuurlijk door de bovengenoemde maatregelen, maar ook door mensen die simpelweg momenteel liever niet het risico willen lopen op besmetting. Zodoende hebben veel horecagelegenheden ontzettend veel last van de huidige crisis. Daarom is het voor veel horecagelegenheden belangrijk om na te denken over hoe ze financieel gezien het hoofd boven water kunnen houden. Met sterk verminderde aantallen klanten, en daardoor sterk verminderde inkomsten, moet de gemiddelde horecagelegenheid wat creatiever worden met de financiële slagkracht die zij hebben. Allerlei zaken die een gemiddelde horecagelegenheid in huis heeft, denk bijvoorbeeld aan worden, servies en bestek, zijn om aan te schaffen vaak best een investering. Het is natuurlijk voor geen een horecagelegenheid leuk om te bezuinigen op personeel. Personeel heb je uiteindelijk altijd nodig, kijk maar naar de vraag die er momenteel is ondanks de huidige crisis, of wellicht wel door de huidige crisis.
Probeer zoveel mogelijk met wegwerp servies te werken
Door te besparen op allerlei zaken, zoals het servies bijvoorbeeld, kunnen de kosten goed gedrukt worden. Zeker in deze tijd is het belangrijk om elke cent die je niet hoeft uit te geven in je zak te houden als horeca eigenaar of ondernemer. Wanneer je gaat werken met wegwerp servies, kun je aanzienlijk veel in kosten besparen. Dit geldt niet alleen voor de aanschafprijs. Dit geldt ook voor de tijd en het personeel dat je kwijt bent aan het afwassen van het normale servies. Door personeel en tijd uit te sparen voor deze zaken, kun je deze gelden weer aan wenden voor andere zaken.