Ideale vakantie voor gezinnen

Noord-Brabant

Een weekendje weg in Ameland is ideaal voor gezinnen met kinderen, vanuit Holwerd is het slechts drie kwartier met de boot en je bent op het eiland. Lekker fietsen, of de vuurtoren beklimmen of ga op pad in de natuur. Het eiland staat bekend om zijn eenvoud, geen alternatieve festivals of  trendy yuppen. De familiesfeer kenmerkt het eiland, de stranden zijn van grote schoonheid en de mooiste van de Waddeneilanden. Het strand is 27 kilometer lang, je kunt er heerlijk tot rust komen. Zandduinen en natuurlijke bossen maken de schitterende natuur compleet.

Vier gezellige plaatsjes

De vier plaatsen hebben ieder hun eigen kenmerken, leuke winkeltjes en het karakter van een echt dorp. Nes en Hollum zijn de twee grootste plaatsen, Ballum en Buren zijn wat kleiner. Het is heerlijk om het eiland te verkennen met de fiets of lekker lopend. Het Dorpje Nes heeft 1200 inwoners en is het grootst van het eiland, je komt er ook aan met de boot. Ook vind je in het dorp de meeste winkeltjes, restaurantjes en cafés. De kerktoren uit 1723 is een leuke en mooie bezienswaardigheid in het dorp.  De kerktoren diende ook als baken voor de zeevaart in die tijd. 

Noord-Brabant

Kleinste dorp

Het kleinste dorp van het eiland is is Ballum, ondanks dat het klein is kun je er zeker wel leuke dingen doen. Winkelen kun je er niet, maar wel in een aantal cafés en restaurantjes eten en drinken. Grootmoeders appeltaart is een populair gerecht wat er veel wordt gegeten, ben je een liefhebber van historische huizen dan kun je er ook lekker wandelen. Ga je op vakantie naar Ameland dan heeft het voldoende stranden om je er een week te kunnen vermaken. In de vier strandpaviljoens kun je een hapje eten tijdens het uitzicht wat je hebt op het strand.