Onderhoud compressoren

compressor

compressor

Compressoren hebben overduidelijk onderhoud nodig net zoals vele objecten die wij als mensen aanschaffen bij winkels. Onderhoud is nodig om de conditie van een apparaat op scherp te houden. Het voornamelijkste bij de onderhoud van een compressor is dat de condens regelmatig moet worden afgetapt en het meest makkelijke is om dit te doen na gebruik. Daarnaast moet er gecontroleerd worden wanneer de luchtfilters verschoont moeten worden. Bij intensief gebruik van de compressor moet dit vaker. De olie in de compressor moet vaak worden nagekeken met de oliepeil om te kijken of er nog genoeg in zit. Houd dit dus goed in de gaten!

Help met uitpakken!

De compressor komt eindelijk thuis aan na het bestellen of ophalen in de winkel, maar het zit lastig verpakt in de doos. Hoe moet je dit nou goed uitpakken zodat de onderdelen niet in de war komen te liggen? De compressor zit altijd erg goed verpakt in de doos zodat het geen kant op kan tijdens de reis richting huis. Bij de lichtere compressoren kan het zijn dat de olie apart is geleverd en bij de zwaardere compressoren zit het er standaard alvast in. De luchtfilter zit vrij vaak apart in een zakje naast de compressor en worden de wieltjes van het apparaat apart geleverd. De wielen moeten vaak daarna nog gemonteerd worden.

Hoe moet ik monteren?

De wielen van de compressor moeten nog gemonteerd worden als het binnenkomt in de doos. Hoe moet dit? Dit gaat vrij gemakkelijk te werk! Bij de bout voor de wielen zijn twee platte ringen die tegen het metaal moeten aankomen. Dan moet er een open ring worden geplaatst tegen de moer. Met sleutel 17 kan dit goed worden bevestigd aan elkaar. Makkelijk is om één sleutel te gebruiken voor de moer en om de bout vast te draaien.