Ontdek het BMI kind via gezondeten.nl

Kinderen die in de groei zijn kunnen net zo goed te maken krijgen met overgewicht als volwassenen die de groeispurt al hebben gehad. De gedachte is vaak dat een mollig kind na diezelfde groeispurt wel normaliseert wat gewicht betreft. Een wat mollig kind is dan ook koddig en schattig en men denkt dat later wel goed komt. Het probleem is dat je met deze gedachtegang al snel op een hellend vlak terecht komt. Want wat is een beetje mollig en wat is overgewicht? Waar ligt de grens? Is overgewicht nu acceptabel als het later weer normaliseert? En wat als het later niet normaliseert? Heb je dan niet juist kansen laten liggen? In een maatschappij waar ledigheid koning is, zie je ook in alle lagen van de bevolking gevallen van overgewicht. Kinderen hebben hier net zo goed aanleg voor als volwassenen. Door weinig te bewegen, veel te eten en eventueel een genetische aanleg, kan een kind al op jonge leeftijd te kampen krijgen met overgewicht. Het is maar zeer de vraag of dat nog bestempeld kan worden als mollig en het is ook zeker niet zo dat ieder kind na de groeispurt weer slank wordt. Het is dan ook goed om het gewicht van je kind goed in de gaten te houden, zodat je tijdig in kan grijpen als het uit de hand loopt. Het is vaak makkelijker om kinderen op jonge leeftijd te laten afvallen. Tevens heeft het overgewicht bij jonge kinderen heel veel invloed op de sociale relaties. Overgewicht bij kinderen is dan ook meer dan alleen negatief voor de gezondheid. Ook in de relaties met andere kinderen kan er het een en ander misgaan als kinderen overgewicht hebben. Je kunt als ouder het gewicht van je kind in de gaten houden door het BMI kind te berekenen. Je kunt een BMI kind gemakkelijk berekenen via de website van gezondeten. Hier kun je de relevante gegevens van je kind invullen en de tool op de site berekent dan direct het BMI kind. Je kunt dan ook meteen zien in welke categorie je kind zit wat betreft zijn of haar gewicht. Een BMI kind zegt natuurlijk niet alles. Als er een bepaalde waarde uitkomt, dan is dat altijd ter indicatie en het is zeker niet het hele verhaal. Maar als je kind verder normaal is en het BMI kind wijst op obesitas, dan is het zeker tijd om actie te ondernemen. Als een kind inderdaad veel te zwaar is, dan is dit ook zonder BMI kind wel zichtbaar. Een BMI kind kan dan ook goed gebruikt worden om die grensgevallen te bekijken. 

Kijk op gezondeten.nl voor informatie over BMI kind berekenen

Het is uiteraard belangrijk dat je het gewicht van je kind serieus neemt, maar het moet ook geen obsessie worden. Daar kan je kind ook last van krijgen. Via gezondeten.nl vind je veel handige tips over hoe je met overgewicht bij kinderen om kunt gaan. 

Gebruik de site voor een gezond leven

Zowel voor kinderen als volwassen is de site van gezondeten.nl een uitermate goede website voor een gezond leven. Zo vind je hier ook informatie over: 

  • Koolhydraat arme diëten
  • Superfoods
  • Gezonde voeding bij sporten