Opleiding secretaresse

Secretaresse

Als secretaresse heb je afwisselend werk, maar moet je georganiseerd kunnen werken. Als secretaresse plan je afspraken, je ontvangt bezoekers en regelt dat er uitnodigingen voor besprekingen worden verstuurd. Je doet ook administratieve werk, zoals het verzorgen van de post. Als je wat meer ervaring hebt wordt er ook van je gevraagd of je vergaderingen wilt notuleren om daar een verslag van te maken. Er is veel vraag naar secretaresses op de arbeidsmarkt. Als jou dat wat lijkt kun je bij Fabius Opleidingen de opleiding secretaresse volgen. Die duurt een jaar en daarna kun je op zoek naar een baan.

Secretaresse

Waar wordt een secretaresse voor opgeleid?

Eigenlijk bestaat de opleiding om secretaresse te worden uit twee opleidingen. Eerst moet je het diploma Administratief Medewerker halen. Daar leer je de basisbegrippen van administratief werk, zoals omgaan met een computer, gasten ontvangen en op een representatieve manier naar buiten treden. Daarna ga je verder voor het diploma Secretaresse. De belangrijkste onderdelen van dat deel van de opleiding is leren zakelijk Nederlands en Engels spreken en schrijven. Ook leer je duidelijk en efficiënt notuleren. Na afloop van de opleiding ben je in het bezit van twee diploma’s, die in het bedrijfsleven goed worden beoordeeld.

Waar krijg je les?

De opleiding Secretaresse bestaat uit 45 klassikale lessen, die wekelijks worden gegeven in één van de leslocaties van Fabius Opleidingen ergens in Nederland. Je kunt kiezen of je de lessen in de ochtend of in de avond wilt volgen. Tijdens de computerlessen, waarbij toetsenbordvaardigheid, Word, Excel en Outlook worden geoefend, krijg je de beschikking over een laptop. Buiten de klassikale lessen om wordt van je verwacht dat je één of twee dagdelen per week aan huiswerk besteedt. Deze opleiding is zeer succesvol. Minimaal 90 procent van de cursisten heeft na afloop een diploma.