Speel eens met materialen

Bouw en constructiematerialen kennen we natuurlijk allemaal wel. Beton gebruiken we voor de fundering van een huis, hout voor kozijnen en deuren, en laminaat voor vloeren. Logisch toch?

Ja, eigenlijk wel natuurlijk. Maar dat wil nog niet zeggen dat al deze materialen ook alleen voor dergelijke functies gebruikt kunnen worden. Sterker nog, veel van deze materialen worden op zeer creatieve wijze gebruikt om andere dingen in je huis van te maken. Hier zullen we er een kort paar uitlichten.

Beton cire

Beton is misschien wel het laatste product waar we aan denken als we iets ‘moois’ willen maken voor ons huis. Beton dient toch als fundering, en voor de rest niet? Nou, het zal je misschien verbazen maar dit is absoluut niet het geval.

In Frankrijk hebben ze al jaren bijvoorbeeld badkamer beton cire. Badkamer beton cire is een betonsoort die gebruikt wordt om de badkamer mee in te richten. Zo wordt badkamer beton cire gebruikt om bijvoorbeeld de wanden en vloer van de douchecabine van te maken. Badkamer beton cire kan ook gebruikt worden om bijvoorbeeld de badkuip of wasbak van te maken. Kijk eens op het internet en je zal verbaasd zijn.

Maar beton cire kan voor veel meer dingen gebruikt worden. Zo zien we beton cire steeds meer terugkomen als vloer in huizen. Daarnaast wordt het ook vaak gebruikt om bijvoorbeeld tafelbladen van te maken. Met beton kun je dus werkelijk alle kanten op!

Hout

Bij hout denken we toch vooral aan een natuurlijk product dat we gebruiken om kasten, vloeren of deuren van te maken. Maar hout kan voor veel meer dingen gebruikt worden, vooral omdat hout een erg makkelijk te bewerken product is.

Zo zien we bijvoorbeeld dat hele keukens gemaakt worden van beton. Denk ook aan bijvoorbeeld de rotan stoelen die weer helemaal in zijn. Dus ook voor hout geldt dat je erg veel verschillende producten kan maken met hetzelfde materiaal.