Vlinderstruik, mijn favoriete sierheester

Ik zocht een mooie sierheester voor mijn tuin, maar ik was aan het twijfelen of ik voor een groenblijvende of toch een bloeiende zou gaan. De kleuren in mijn border zijn paars en wit, dus daar is veel keuze voor.

Kleine vlinderstruik

Ik heb niet zo heel veel ruimte over in de tuin, dus ik dacht dat ik een vlinderstruik van het lijstje kon schrappen, maar tot mijn grote vreugde zag ik dat jullie ook dwergvormen van deze heester hebben!

De keuze voor een bloeiende sierheester was dus snel gemaakt. Je wordt toch gewoon vrolijk van de grote bloempluimen en de vlinders die erop afkomen.

Heerlijk om in de zon op mijn loungebank te zitten en ze af en aan te zien vliegen. Ik heb voor de Buddleja davidii Free Petite ‘Tutti Frutti’ gekozen, vanwege zijn mooie paarse kleur. Dat past goed bij mijn hoge riddersporen en de paarse campanula’s aan de rand van de border.

Ik vind het prettig dat je de bloempluimen gewoon kunt laten zitten in de winter. Zo heeft de tuin wat meer body in de winter.