Waarom zou je kiezen voor een Frans balkon?

balkonhek-glas

Tegenwoordig hebben enorm veel flats en appartementen een bijbehorend balkon of dakterras. Deze ruimte kan dan gebruikt worden om lekker buiten te kunnen zitten en van het eventuele uitzicht te genieten. Het wordt dan ook vaak gezien als een tuin, maar dan in de lucht. Dit komt voornamelijk omdat het de enigste ruimte is voor een appartement, waarbij de bewoners een frisse neus kunnen halen op privé grond, net zoals bij een tuin. Deze balkon kunnen echter ook enorm verschillen per gebouw, omdat er verschillende soorten balkons zijn. Zo is er bijvoorbeeld ook een Frans balkon die veel gebruikt wordt. Ben jij benieuwd wat deze balkons zijn en welk Frans balkon je kunt kiezen? Lees dan rustig verder onder het volgende kopje.

Wat is een Frans balkon precies?

Een Frans balkon is een balkon hekwerk waarbij je meer kunt genieten van de buitenlucht en u meer licht in uw woning krijgt. Dat komt voornamelijk omdat het balkons zijn waarbij er gebruikt gemaakt wordt van grote deuren of grote ramen, waardoor er veel frisse lucht binnen komt. Dit zorgt logischerwijze ook voor de grotere hoeveelheid aan licht dat binnen kan komen in de woning. De balkons staan daarnaast bekend als echte blikvangers en bieden een heel mooi uiterlijk. Ze hebben namelijk een mooie Franse stijl, waar veel mensen erg van houden.

Wat voor Frans balkon kan je tegenwoordig kiezen?

Nu duidelijk is wat een Frans balkon is, is het verstandig te begrijpen welk Frans balkon je kunt kiezen. Hierbij kun je kiezen uit een klassieke en een moderne stijl. De klassieke stijl is een wat ouderwetse stijl die misschien niet zo aansluiten op hele moderne woningen. De moderne stijl is logischerwijze meer van deze tijd en zal dus ook beter aansluiten bij moderne woningen. Het probleem is echter dat sommige de klassieke stijl mooiere vinden, ook als deze niet zo goed aan zou sluiten. Het is daarom ook mogelijk om een combinatie te krijgen, waarbij beide stijlen gemixt worden. Op deze manier zal de klassieke stijl zichtbaar zijn, maar zal het alsnog aansluiten bij de modernere woningen.