Zwembadafdekkingen nodig?

zwembadafdekkingen

Heb jij een zwembad in jouw tuin? Dan is het erg belangrijk dat jij aan een zwembadafdekking denkt. Een zwembadafdekking is eigenlijk essentieel voor een zwembad in eigen tuin, dus vergeet dit onderdeel vooral niet. Waarom zwembadafdekkingen nodig?

Algen

Een natte omgeving in combinatie met zonlicht vormt de ideale voedingsbodem voor algen. Zeker op momenten dat het zwembad niet gebruikt wordt en de technische installaties niet op volle toeren draaien. Een zwembad met zulke groene accenten vindt niemand aantrekkelijk. Een afdekking gaat die algengroei tegen. Het zonlicht kan het wateroppervlak dan immers niet of nauwelijks bereiken.

Warmer water

Wanneer het ’s nachts afkoelt, verliest het zwembadwater een deel van zijn warmte aan de lucht. Door het water af te dekken, kan je dat warmteverlies beperken. Op die manier is het water ’s ochtends enkele graden warmer dan wanneer je geen afdekking zou plaatsen. Die extra warmte hoef je vervolgens niet meer te compenseren om het water weer op zwemtemperatuur te brengen. De verwarming hoeft dan minder hard te draaien, en dat zorgt dan weer voor lagere stookkosten.

Veiligheid

Als een afdekking stevig verankerd is, dan kan je er in principe veilig overheen lopen. Kinderen kunnen dus niet in het water vallen op momenten dat het zwembad niet gebruikt wordt en je niet meteen in de buurt bent.