Zwembaden en de maanden van het jaar

intex zwembad

Afgelopen zomer was het een tijd lang ineens snikheet. Ik weet nog wel dat de thermometer wel 35 graden aangaf. En dat niet voor maar één dag, maar echt wel voor een aantal dagen. In Nederland zijn dit soort temperaturen natuurlijk heel bijzonder en vrij uitzonderlijk. Normaal gesproken is het tijdens de zomer zo’n tien graden koeler! Affin, deze temperaturen zorgde er natuurlijk voor dat mensen de verkoeling gingen opzoeken. En waar sommige mensen kozen voor een wat tijdelijke oplossing voor de temperatuur, kozen anderen voor iets wat langer mee gaat dan één kwartier/uur/dag/week/seizoen. Zie daar: een nieuw zwembad voor in de tuin!

Zwembaden in de wintermaanden

Zo’n zwembad is, zoals ik net al insinueerde, een heel fijne optie wanneer het weer zo ontzettend warm is. Tijdens deze maanden – de late lente, de zomer, misschien wel de vroege herfst – voelt het hebben van zo’n zwembad niet meer dan logisch. Echter, dan breken ineens die grijze en koude wintermaanden aan. En wat doe je dan met zo’n zwembad? Wanneer de lucht strak blauw is, is het zonde om je zwembad niet te gebruiken, alleen maar omdat het toevallig maar 15 graden is. Gelukkig is er een oplossing! In dit soort gevallen kan je namelijk prima een zwembadverwarming gebruiken.

Zwembad verwarmen

Stel je voor hoe ideaal het zou zijn als je je zwembad het grootste gedeelte van het jaar kan blijven gebruiken, in plaats van alleen een paar maanden. Hoeveel meer plezier je dan wel niet uit het leven haalt! Door je zwembad te verwarmen is dit gelukkig mogelijk. Een warmtepomp zwembad is bijvoorbeeld een ideale oplossing. Dit is vergelijkbaar met de gewone verwarming die je in huis hebt, maar dan in plaats daarvan verwarmt de pomp het water in je zwembad! Op deze manier kom je nooit meer voor koude en onaangename verrassingen te staan wanneer jij een lekkere duik wil nemen.