Een goochelaar die een rol speelt

De man met de hoge hoed is passé

Denk je aan het woord goochelaar, dan zie je de artiest voor je die we in het verleden goed kenden. Op een podium stond een artiest met een hoge hoed waar hij een konijn uit toverde. Vol verbazing keek men toe, en men was vermaakt. Tegenwoordig leven we in een tijd waarin we steeds meer zien. De eenvoudige artiest met hoge hoed en konijn kan ons nauwelijks nog boeien; eigenlijk is de vraag wat ons nog wel interesseert. Om mensen te entertainen is er dan ook een heel nieuwe generatie illusionisten in opmars; de artiest met een extra rol.

Een gastheer met een extraatje
Wie zijn gasten wil verwelkomen bij een feest hoeft niet meer zelf op het podium te gaan staan. De gastheer met als extra ‘service’ een goochel-act is een graag geziene verschijning. Het is het middel bij uitstek om gasten voor een feest die net binnen komen gewandeld te betrekken bij hetgeen staat te gebeuren. Deze gastheer zal zich excentriek uitdossen en met een aantal goocheltrucs de aandacht van het publiek weten te trekken. Een dergelijke gastheer zet de toon voor de rest van de avond; als organisator heb je op die manier het moeilijkste gedeelte al gehad.

Kinderen vermaken met ballonnen
Kinderen zijn een lastig publiek; wil je ze vermaken, dan zal je met een snelle actie moeten komen en daarbij willen kinderen graag wat blijvends in handen hebben. In dat geval kies je het beste voor een ballonnen artiest. Deze vorm van goochelen houdt in dat de artiest met lange ballonnen een dier of voorwerp maakt wat de kinderen gelijk kunnen houden. Door de snelle bewegingen zullen de kinderen gefascineerd toekijken; een middag met een dergelijke artiest is al snel een geslaagd evenement. Dit soort artiesten wordt dan ook veel gehuurd voor kinderpartijtjes en voor evenementen waarbij kinderen vermaakt moeten worden. Deze artiest heeft als voordeel dat hij over het terrein of door een feestzaal heen kan lopen waardoor hij gemakkelijker persoonlijk contact legt.