Het inzetten van een SEO specialist

Een goede SEO specialist zorgt ervoor dat webpagina’s de juiste bezoekers krijgen door middel van organische zoekresultaten. Het is hierbij de bedoeling dat een webpagina zo hoog mogelijk verschijnt in de resultaten van een bepaalde zoekmachine na het uitvoeren van een zoekopdracht. SEO betekent dan namelijk ook ‘’Search Engine Optimization’’ vertaald betekent dat ook wel ‘’zoekmachineoptimalisatie’’.

SEO specialist en Google

Als SEO specialist is het uiteindelijk heel erg belangrijk dat je verstand hebt van verschillende soorten zoekmachines. Zoekmachines maken namelijk gebruik van algoritmes. Algoritmes bepalen welke resultaten er op welke positie verschijnt bij een specifieke zoekopdracht. De zogenoemde ‘’organische zoekresultaten’’ worden namelijk op basis van een relevantie gerankt. En zo wilt uiteraard elk bedrijf zo hoog mogelijk getoond worden in de lijst van zoekresultaten. Een hoge positief in een zoekmachine betekent uiteindelijk ook meer kliks. Kliks houdt in hoeveel mensen er daadwerkelijk de pagina van het bedrijf bezoeken.

Google is vooralsnog de meest bekende en vaakst gebruikte online zoekmachine, wat betekent dat je als SEO specialist zich vooral focust op dit platform. Opzich ook niet zo heel gek, want dagelijks wordt deze zoekmachine wel tig keer gebruikt. Als SEO specialist zorg je er uiteindelijk voor dat webpagina’s zo optimaal mogelijk ingericht worden waardoor de pagina door de zoekmachine goed gevonden kan worden en op die manier zo hoog mogelijk in de resultaten komt te staan.

Werkzaamheden

Een SEO specialist probeert op verschillende manieren er voor te zorgen dat een webpagina zo hoog mogelijk weergegeven gaat worden in de resultaten bij een specifieke zoekopdracht van een gebruiker. De manier waarop een SEO specialist dat kan doen is door een hoge positie te bewerkstelligen door de techniek achter een webpagina te optimaliseren, de content op de pagina van de website te verfijnen en de autoriteit van de pagina een boost te geven. Een SEO specialist wordt daarom ook wel eens SEO expert genoemd. Opzich ook niet zo’n rare gedachte natuurlijk.