Het onderhoud van je snowboard

Bij op wintersport gaan, hoort natuurlijk een goede uitrusting. Dit kan flink wat kosten, dus daarom is het verstandig om je materialen altijd goed te onderhouden. Zo voorkom je dat je in de toekomst nieuwe spullen moet kopen, terwijl dat helemaal niet nodig hoeft te zijn. Een van de dingen die je kunt doen om je materialen in topconditie te laten houden, is je snowboard waxen. Je kunt dit laten doen door een ervaren persoon, maar je kunt het ook gemakkelijk zelf doen. Dit is de belangrijkste vorm van onderhoud, dus zal ik je wat tips geven voor als je het zelf wilt gaan doen.

De beste wax behandeling

Een goede waxbehandeling is van belang als je de snowboard meerdere malen gebruikt. Elke keer dat je van de piste afglijdt, wordt het laagje wax dunner. Wat je dus kunt doen is één keer per week het board insmeren met wax. Als je dan de piste afgaat, zal het minder snel voorkomen dat het board beschadigd zal raken. Je kunt het laagje wax dus eigenlijk zien als een beschermlaag. Je kunt langer van de jones snowboards genieten als je ze goed onderhoudt. Op deze manier zul je dus op de lange termijn veel geld besparen. Het is het wel waard om een goede, dus ook prijzige snowboard aan te schaffen.

Onderhoud bindingen en schoenen

Naast het onderhouden van het board zelf, zijn de bindingen en de schoenen ook niet te missen. Deze kunnen namelijk aan de dure kant zijn, dus zou het zonde zijn als je telkens nieuwe moet aanschaffen. Hierbij gaat het vooral om hoe je ze opbergt. Het is niet de bedoeling dat de bindingen vervormd zullen worden. Als je de piste opgaat, en je binding zit scheef, kan dit ongevallen veroorzaken. Zorg er dus voor dat je deze goed opbergt. Verder zijn snowboard schoenen heren niet moeilijk te onderhouden. Ze zijn vaak al water- en sneeuwdicht. Je gebruikt ze natuurlijk niet dagelijks, dus bewaar ze ergens waar ze niet geplet worden