Natuurlijke gezichtsverzorging

Natuurlijke gezichtsverzorging

Natuurlijke gezichtsverzorging is samengesteld uit alle natuurlijke ingrediënten afkomstig van planten, dieren, mineraalwater, enzovoort. Deze sterke natuurlijke biologische grondstoffen zijn over het algemeen – maar niet altijd – volledig biologisch afbreekbaar – dat wil zeggen dat de goedkopere commerciële producten mogelijk slechts gedeeltelijk afbreekbaar zijn en de duurdere volledig afbreekbaar, in termen van bodemdegradatie. Maar de goedkopere natuurlijke gezichtsverzorging producten zijn vaak maar half afbreekbaar, omdat ze goedkoper zijn. De producten van Biologique en Arbonne zijn voorbeelden. De duurdere producten zijn echter meestal volledig afbreekbaar, omdat de duurdere merken meestal worden gemaakt met alle natuurlijke minerale ingrediënten. Er zijn veel andere gespecialiseerde natuurlijke gezichtsverzorgingsproducten die zijn ontworpen voor specifieke huidtypes. Huidverzorging voor de gevoelige huid is een specialisme dat speciale aandacht verdient. De huidtypes die het gevoeligst zijn, zijn meestal het minst biologisch beschikbaar. De natuurlijke ingrediënten die worden gebruikt voor gevoelige huidverzorging kunnen alcoholen, fenolcarbonzuur, parabenen, kunstmatige geurstoffen en andere chemische verbindingen bevatten, die extreem irriterend kunnen zijn.

De beste natuurlijke gezichtsverzorgingsproducten

De beste natuurlijke gezichtsverzorgingsproducten voor dit type huid zijn producten die volledig biologisch zijn en vrij zijn van op petroleum gebaseerde ingrediënten. Biologische gezichtsverzorgingsproducten zijn veel beter voor je huid dan niet-biologische of op petroleum gebaseerde producten. Natuurlijke ingrediënten zijn fruitenzymen, essentiële oliën (zoals lavendel, eucalyptus, marjolein en basilicum) en andere bioactieve extracten. Andere biologische gezichtsverzorgingsproducten bevatten alleen plantaardige ingrediënten. Gezichtsreinigers voor de vette, voor acne gevoelige huid zijn ook belangrijk. De sleutel is om een ​​reinigingsmiddel te kiezen dat de huidcellen niet uitdroogt of overmatig uitdrogen veroorzaakt.

De scrubs

Wat betreft de scrubs, je wilt producten vinden die alleen ingrediënten bevatten die natuurlijk zijn en al eeuwenlang worden gebruikt. Veel mensen wenden zich tot botanische oliën zoals olijfolie, avocado-olie, druivenpitolie, jojoba-olie en andere plantaardige oliën. Het is niet ongewoon om een ​​mengsel van verschillende plantaardige oliën in gezichtsscrubs te zien. Een van de meest populaire combinaties is de combinatie van olijfolie, cacaoboter en sheaboter. Deze natuurlijke ingrediënten hebben helende eigenschappen en zijn effectief in het exfoliëren van de huid. Als u een volledig natuurlijke gezichtscrème gebruikt, moet u het etiket aandachtig lezen.